Yıla göre Araştırma Sonucu
Yıla göre Araştırma Sonucu
Yaşanan hızlı değişim ve küreselleşmenin etkisiyle günümüz işletmeleri daha rekabetçi bir iş ortamında hem yerel hem de uluslararası pazarlarda bir adım daha önde olabilmek için mükemmel bir dağıtım ağına ihtiyaç duymaktadırlar. Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişim iş süreçlerini hızlandırdığı gibi müşterileri de değiştirdi. Artık pazar daha çok isteyen ve daha sabırsız müşteriler demek. Böylesi zor bir ortamda hayatta kalabilmek için Lojistik ve Lojistik Yönetimi gibi kavramlar giderek önem kazanıyor. Lojistik, hammaddenin temininden üretim ortamına, nihai ürünün tamamlanmasından dağıtım kanalları ve müşteriye kadar, tedarik zinciri dâhilindeki tüm yönetim ve sevk faaliyetlerde önümüze çıkmaktadır.
Programın Amacı
Lojistik Yönetimi bölümünün amacı; lojistik konusunda Türkiye ve dünyanın değişen ve gelişen koşullarına adapte olabilen kalifiye eleman yetiştirmektir.
Program Yapısı
Bahçeşehir Üniversitesi'nden mezun olabilmek için 130 kredi/240 AKTS ders yükünü tamamlamak gerekmektedir. Öğrencilerimiz ilk iki yıl içinde gerekli temel dersleri (ekonomi, muhasebe, istatistik, matematik gibi) almaktadır. İlk iki yıl bütün dersler zorunludur. Üçüncü yıldan başlayarak; öğrencimiz bu branş için gerekli zorunlu derslerin yanısıra seçimlik dersler de almaya başlamaktadır. Üçüncü sınıftaki seçimlik dersler General Elective dersleri olup, bu dersler öğrencinin dünya bakışını güçlendirmeye yönelik ve ek beceriler kazandırmaya yönelik derslerdir (yabancı dil, felsefe, tarih, müzik gibi). Öğrenci ayrıca isterse sektör yetkilileri tarafından verilen COOP derslerini de elective olarak alabilir.
Program Vizyonu
Lojistik sektörünün geleceğine yönelik trend ve teknolojik gelişmeleri takip eden bir kadro ile öğrencilerine uluslararası deneyim ve iş imkanı yaratmaktır.
Program Hedefleri
Lojistik Yönetimi Programı, analiz , karar alma ve çözüm üretme yetisine sahip bireyler yetiştirmektedir. Mezunlarımız ayrıca aldığı kararların sosyal, ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilirlik değeri duyarlılığına sahiptir ve teknoloji farkındalığı, iletişim becerileri yüksek, yaşadığı topluma karşı sorumluluk bilincinde bireylerdir. Bilimsel bilgi kadar girişimci cesaretin değerini ve işlerlik kazandırma yöntemlerini bilirler.
Lojistik alanının mühendislik (endüstri, işletme, matematik, yazılım), hukuk ve yönetim bilimlerinin ortak bir alanı olduğunu bilirler ve bu disiplinlerden gelen iş arkadaşlarıyla ortak problem çözecek kadar alan bilgisine sahiptirler.
Önerilen bir lojistik çözümün sosyal, ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilirlik değerini hesaplayabilirler.
Analiz ve sorun tespitinde yönetimsel yetenekler kadar operasyonel yeteneklerin de önemli olduğunu bilerek çözüm geliştirebilirler.
İçinde bulundukları toplumun ve coğrafyanın tarihsel dinamiklerini, güncel sorunlarını bilirler ve lojistik alanıyla bağlantısını kurabilirler.
Kariyer Olanakları
Bahçeşehir Üniversitesi Lojistik Yönetimi Mezunları edinmiş oldukları bilgi ve donanım sayesinde aşağıda belirtilen kurum ve kuruluşlarda üst düzey yönetici konumuna kadar ulaşabilirler:
Araştırma sonucu: Dergi katkısı › Derleme makalesi › bilirkişi