Organizasyon profili

Organizasyon profili

BAU Eczacılık Fakültesi sağlık alanında üstün nitelikli öğrenci yetiştirmek ve farklı hastalıklara karşı yenilikçi ilaçların geliştirilmesine yönelik dünya standartlarında ARGE çalışmalarının gerçekleştirilmesi amacıyla kurulmuştur.

BAU Eczacılık Fakültesi’nin Kuruluş Amacı

  • Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi sektöre yetkin eleman yetiştirerek, ülkemizin 2023 stratejik hedefleri doğrultusunda yenilikçi ilaç sektöründeki cari açığı ilk aşamada azaltmak ve devamında cari fazlaya çevirebilme hedefine büyük katkı sunacaktır.
  • Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi toplam maliyeti 1.5 milyar doları bulan sıfırdan ilaç keşif çalışmalarının tüm basamaklarında yer alacak yetkin eczacıları yetiştirilmek için kurulmuştur. 

BAU Eczacılık Fakültesi’nin Farkı

  • BAU Eczacılık Fakültesi üniversitemizde yer alan 13 ARGE merkezi ile yakın iş birliği içerisinde olacak, sektörde yer alan “Orijinal ilaç keşif-geliştirme faaliyeti” gerçekleştirecek yetkin eleman açığının giderilmesi yolunda yoğun çaba gösterecektir. 
  • Orijinal ilaç keşif çalışmalarının öneminin anlaşılması, klasik eczacılık fakültesi hedeflerinden olan “eczane eczacısı” yetiştirme dışında da olanakların mümkün olduğunu ortaya koyacaktır.
  • Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi yürütücülüğünde İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından 2021 yılında desteklenen “Hesaplamalı İlaç Tasarım Merkezi - HİTMER” Fakültemizin de en büyük artılarından birisi olacaktır. Bu merkezde farklı ilaç firmaları ile ortak işbirlikleri ile geliştirilecek ilaç keşif çalışmalarının önü açılacaktır. 
  • BAU Eczacılık Fakültesi, seçkin akademik kadrosu, sektör iş birlikleri, araştırmacı odaklı eğitim sistemi, eğitim/öğretim ve ArGe çalışmaları için altyapı ve olanakları sayesinde farkını ortaya koyacaktır.  

Bilgisayar Destekli İlaç Tasarım Çalışmaları

Milyonlarca molekülün uzun yıllar boyunca denenerek sadece bir tanesinin ilaç olabildiği günümüzde gerek zamandan gerekse milyonlarca dolara mal olan testlerin masraflarından tasarruf etmek için, bilgisayar destekli ilaç tasarım çalışmaları ve yapay zeka-tabanlı ilaç geliştirme ve belirleme çalışmaları son yıllarda hız kazanmıştır.  BAU Eczacılık Fakültesi’nde öncelikli çalışma alanlarından birisi bilgisayar destekli ilaç tasarım çalışmaları olacaktır.  Bu amaçla, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve Yapay Zeka Mühendisliği ve Tıp Fakültesi’nin ilgili bölümleri ile nitelikli iş birlikleri gerçekleştirilerek etkin ulusal ve uluslararası projeler ortaya konulacaktır.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi yürütücülüğünde İSTKA tarafından desteklenen Hesaplamalı İlaç Tasarım Merkezi ile koordineli çalışarak yapay zekâ tabanlı ilaç geliştirme eğitimlerine odaklanılacak ve öğrencilerin özellikle meslek dersleri ile birlikte programlama dillerinden en az birisine (Python, C, vb) hâkim olması verilecek zorunlu ve seçmeli dersler ile sağlanacaktır.

Parmak izi

Eczacılık‘in aktif olduğu araştırma başlıklarına git. Bu konu etiketleri, kuruluş üyelerinin çalışmalarındandır. Birlikte benzersiz bir parmak izi oluştururlar.